A narancsos salátaöntet friss és ropogós salátalevelekhez, párolt spárgához, sajtokhoz nagyon finom. Grillezett lazachoz, csirkéhez vagy pulykához fogyasztásakor megcsorgatva remek kombináció.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 4 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1 evőkanál narancslekvár
  • fél citrom leve
  • só, őrölt bors

Narancsos salátaöntet

Egy befőttes üvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, narancslekvárt, mustárt, reszelt narancshéjat, citromlevet, kevéske sót és őrölt borsot.

Narancsos salátaöntet

Zárjuk le az üveget, majd rázzuk jól össze. Ha a narancslekvár darabos, tartalmaz nagyobb darab narancshéjakat, az egészet tegyük egy nagyobb befőttesüvegbe, és kézi mixerrel pürésítsük le. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, mert a hűtőszekrényben sokáig eláll.