Padlizsánból remekbe szabott salátát is készíthetsz. A citromos-joghurtos íz különösen jól áll neki. Próbáld ki!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db padlizsán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 pohár joghurt
- fél citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss korianderlevél
- só, darált feketebors
Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a padlizsánszeleteket, és mindkét oldalát süssük pirosra.
Öntsük a joghurtot egy kis tálkába, adjunk hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, az összecsapkodott korianderlevelet és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük sóval, kevés darált borssal és citromlével. Pikánsabbá tehetjük, ha egy teáskanál fekete olívabogyókrémet és reszelt citrom héját is keverünk bele.
Tálaláskor tegyünk négy-öt szelet megsütött padlizsánt egymás tetejére, majd öntsük rá a joghurtos öntetet. Félbevágott koktélparadicsomokkal és korianderlevéllel dekoráljuk.