Maradék pulykasültből készítettem. Egy meleg nyári estére, amikor nem kíván a szervezetünk nagy és kiadós vacsorát. Bármilyen megmaradt pecsenyéből elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 250 gr tészta
  • 300 gr maradék pulykasült
  • 1-1 db piros, sárga és zöldpaprika
  • 1 db cukkini
  • 250 gr sütőtök
  • 100 gr reszelt parmezán sajt
  • 0,5 db citrom leve
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 5-6 rózsa leforrázott brokkoli

Tésztás pulykasaláta

A tésztát (fussili, penne) forrásban levő sós vízben főzzük ki, hideg vízzel öblítsük le, majd hagyjuk kihűlni. Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, dobjuk bele az ujjnyi csíkokra vágott színes paprikákat és a felszeletelt cukkinit. Pár percig erős lángon pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről.

Tegyük egy nagy salátás tálba a tésztát, a leforrázott brokkolit, adjuk hozzá a pirított zöldségeket, az ujjnyi csíkokra vágott pulykahúst, a felkockázott sütőtököt, a reszelt parmezánt. Ízesítsük citromlével és sóval.