A nyári hőségben szinte felüdülés, amikor falatozzuk a ropogós salátaleveleket, a jéghideg savanykás joghurtos öntettel. Pár morzsa penészes kéksajt a salátára morzsolva még dob az élvezeteken.
Hozzávalók:
- 3 doboz natúr joghurt
- 1 csokor friss kaporlevél
- 1 csokor metélőhagyma
- 2-4 evőkanál olívaolaj
- só, darált bors
- fél maréknyi márványsajt
- fél citrom leve
Kanalazzuk a joghurtot egy tálba, adjuk hozzá a durvára összevágott kaprot és a metélőhagymát. Csepegtessük hozzá a citromlevet, az olívaolajat. Daráljunk rá borsot, sózzuk, majd morzsoljuk bele a penészes sajtot. Keverjük jól össze, és felhasználásig tartsuk a hűtőszekrényben.
Ropogós salátalevelekre, paradicsomra, grillezett padlizsánra vagy sült zöldségekre csorgatva fogyasszuk.