Használd ki a dinnyeszezont. Jéghidegen a legfinomabb hűsítő saláták egyike.
Hozzávalók:
- 1 db sárgadinnye
- 20 dkg ementáli sajt
- 10 dkg pármai jellegű száraz sonka
- 1 ek. olívaolaj
- durvára darált bors
- friss fűszerek (menta, citromfű, kakukkfű, petrezselyem)
- fél citrom leve
- 10-12 db koktélparadicsom
Vágjuk a dinnyét hosszában kétfelé, magjait kanállal szedjük ki. Karalábévájóval vagy teáskanállal diónyi golyókat vájjunk ki a dinnye húsából, és tegyük egy nagy tálba.
Adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott sajtot, az összetépkedett sonkát, a fűszerek leveleit és a koktélparadicsomot. Daráljunk rá borsot, nyomjuk rá a citrom levét, és csorgassuk meg olívaolajjal.
Óvatosan keverjük össze, és töltsük vissza a kivájt dinnyébe. Jéghidegen a legfinomabb!