Rám jött a fogyókúrázás, azért tartalmasat szerettem volna ebédelni. Csirkét pirítottam wokban friss gyömbérrel, fokhagymával és nyakon öntöttem szójaszósszal. Salátára halmozva fogyasztottam el. Finom volt.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 diónyi friss gyömbér
- 3 evőkanál szójaszósz
- fél evőkanál étkezési keményítő
- darált bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-2 evőkanál szezám- és lenmag
- fél fej jégsaláta
- 15 dkg kínai kel
- 1 evőkanál méz
Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemellet, daráljunk rá borsot, szórjunk rá fél evőkanálnyi étkezési keményítőt és pár csepp szójaszószt, majd keverjük jól össze.
Öntsük a wokba az étolajat, forrósítsuk fel jól, majd tegyük bele a befűszerezett csirkemellcsíkokat. Erős lángon, állandóan kevergetve pirítsuk addig, míg a csirkehús pirulni nem kezd.
Reszeljük rá a fokhagymát és a gyömbért, keverjük jól össze, daráljunk rá borsot, majd csorgassuk meg a szójaszósszal, a mézzel, és jól forraljuk össze.
Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a magokat. A salátát tépkedjük össze falatnyi darabokra, mossuk meg jól, és csepegtessük le alaposan.
Tálaljunk nagy tányérok közepére a salátából, tetejére kanalazzunk a wokban elkészült csirkéből, majd az egészet szórjuk meg a pirított magokkal.