Sajtokkal, pástétomokkal, heringgel és füstölt halakkal tálalva igazi színes csemege.

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 3 db zöldalma
  • 2 teáskanál wasabi (zöldtorma)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél kávéskanál őrölt köménymag
  • 2 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál vörösborecet
Céklasaláta zöldalmával és vasabival


Főzzük meg a céklát, majd engedjünk rá hideg vizet, hűtsük le, és tisztítsuk meg. Vágjuk egy centis kockákra, majd tegyük egy nagy tálba.

Csorgassuk rá az olívaolajat, az ecetet, ízesítsük sóval, cukorral, vasabival, őrölt köménnyel, majd adjuk hozzá a lereszelt zöldalmát. Óvatosan keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól átjárják a céklát.

Tálaljuk kis salátás tálkákba és a tetejére frissen reszeljünk a zöldalmából.

Elkészíthetjük reszelt friss vagy ecetes tormával is, de alma helyett használhatunk körtét és birsalmát is.