A következőkben egy finom zöldséges leves receptjét ismertetem.
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál angolzeller
- 2 szál újhagyma
- 4-5 db napon szárított paradicsom
- 1 maréknyi árpagyöngy
- 3 db zsályalevél
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 1 db zöldségleveskocka
Elkészítése:
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a kisebb darabokra összevágott szárított paradicsomot és a zsályalevelet, pároljuk pár percig.
Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát és az árpagyöngyöt. Ízesítsük sóval és kevés darált borssal.
Lassú lángon főzzük legalább tíz percig.
Ha az árpagyöngy megpuhult, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt zellerszárat is.
Főzzük még további öt percig, majd forrón tálaljuk leveses tálkákba. Tetejét frissen reszelt parmezánnal vagy tormával szórhatjuk meg.