Remek hűsítő fogás a nyári kánikulai napokon. Jégbe hűtve és elkortyolgatva üdítően hat a forróságban.

 Hideg uborkaleves

Hozzávalók:

  • 4-5 db kígyóuborka
  • 1 pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 3 evőkanál liszt
  • só, őrölt fehérbors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve

 Hideg uborkaleves

Csorgassuk egy fazékba az olívaolajat, majd fonnyasszunk meg benne az összezúzott fokhagymát. Adjunk hozzá meghámozott és kockára vágott kígyóuborkát. Pároljuk pár percig, majd fűszerezzük fehér borssal, összevágott kaporral, sóval.

Engedjük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Főzzük tíz percig, utána hideg vízzel elkevert liszttel habarjuk be. Keverjünk hozzá tejfölt, jól forraljuk ki, és a végén ízesítsük citromlével.

Merülő mixerrel pürésítsük, majd hűtsük le alaposan.

Tálaláskor frissen összevágott kaporral hintsük meg. Forró nyári napokon hűsítőként is fogyaszthatjuk.