Ehhez a finom leveshez úgynevezett angol vagy szárzellert kell használni. Én idényben, amikor sok friss zeller nő a kertben, a zellergumó zöldjét használom. Ezzel is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 350 gr zellerszár
- 500 gr burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál Rama
- só, őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 dl tejszín
- pár csepp citromlé
Egy fazékban forrósítsuk fel a margarint, tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá az egy centis darabokra összevágott zellerszárat és a kis kockákra vágott burgonyát. Pár percig pároljuk. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zöldségleves kockát, ízesítsük sóval, őrölt borssal, szerecsendióval, főzzük kis lángon körülbelül 20 percig.
Merülő mixerrel a leves kétharmadát pürésítsük, ezt úgy tudjuk a legegyszerűbben megcsinálni, ha a működésben lévő mixerrel csak pár keverést csinálunk a levesben.
Hozzáadjuk a tejszínt és a citrom levet, jól kiforraljuk, majd lehűtjük.
Leveses tálkákba tálaljuk, tetejét megszórhatjuk frissen összevágott zellerszárral vagy levéllel.
Egy adag kalóriaértéke 280 Kcal.