Hétköznapi összetevőkbők különleges levest készíthetsz!

 Mentás saláta és borsóleves

Hozzávalók:

  • 1 db fejes saláta
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db burgonya
  • 1 db zöldségleves kocka
  • fél liter tej
  • só, őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 csokor friss mentalevél
  • 1 evőkanál olívaolaj

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és addig hevítsük, még a fokhagyma sisteregni kezd. Szórjuk bele a zöldborsót, a meghámozott és felkockázott burgonyát, majd lefedve pároljuk pár percig.

Öntsük fel tejjel és körülbelül ugyanannyi vízzel, adjuk hozzá a csíkokra felvágott salátát. Sóval, kevéske őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, összevágott mentalevéllel és a leveskockával ízesítsük.

Lassú tűzön főzzük 10-15 percen keresztül. Ha elkészült, merülő mixerrel pürésítsük.

Tálaljuk leveses tálkákba vagy bögrékbe. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.