Thaiföld remek ízeit főztem bele ebbe a levesbe. Próbáljátok ki, és gondolatban kiránduljatok el egy egzotikus szép szigetre.
Hozzávalók:
- 2 teáskanál curry fűszerpaszta vagy fűszerkeverék
- 1 szál thai citromfű
- 1 db chili paprika
- 1 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 8 fej kisebb méretű gomba
- 20 dkg tofu
- 8 szem koktélparadicsom
- 1 zöldcitrom leve
- 1 csokor friss korianderlevél
- 1 maréknyi szójacsíra
- 1 evőkanál olívaolaj
Vágjuk fel a vöröshagymát nagyobb kockákra, majd tegyük egy fazékba. Csorgassuk rá az olívaolajat, és kezdjük el közepes lángon párolni. Pár perc párolás után adjuk hozzá a curry fűszerpasztát vagy a fűszerkeveréket. Forrósítsuk jól össze, hogy a fűszerek íze jól kioldódjon a forró olajban, majd öntsünk rá egy liternyi vizet. Tegyük bele az egy centis kockákra feldarabol burgonyát, a gombafejeket, majd fűszerezzük az egészben hagyott citromfűvel, a felkarikázott chili paprikával. Kis lángon addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz, majd adjuk hozzá a szójacsírát és a feldarabolt tofut. Mielőtt levennénk a tűzről, tegyük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, az összevágott korianderlevelet, majd a zöldcitrom levével tegyük még pikánsabbá.
Tálaljuk kis leveses tálkákba, tetejét friss korianderlevéllel szórjuk meg.
Az egész chilit csak a bátrak használják fel, aki nem szereti az csípős ízt, az nyugodtan kihagyhatja a levesből!