Thaiföld remek ízeit főztem bele ebbe a levesbe. Próbáljátok ki, és gondolatban kiránduljatok el egy egzotikus szép szigetre.

Hozzávalók:

Thai zöldségleves

Vágjuk fel a vöröshagymát nagyobb kockákra, majd tegyük egy fazékba. Csorgassuk rá az olívaolajat, és kezdjük el közepes lángon párolni. Pár perc párolás után adjuk hozzá a curry fűszerpasztát vagy a fűszerkeveréket. Forrósítsuk jól össze, hogy a fűszerek íze jól kioldódjon a forró olajban, majd öntsünk rá egy liternyi vizet. Tegyük bele az egy centis kockákra feldarabol burgonyát, a gombafejeket, majd fűszerezzük az egészben hagyott citromfűvel, a felkarikázott chili paprikával. Kis lángon addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz, majd adjuk hozzá a szójacsírát és a feldarabolt tofut. Mielőtt levennénk a tűzről, tegyük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, az összevágott korianderlevelet, majd a zöldcitrom levével tegyük még pikánsabbá.

Tálaljuk kis leveses tálkákba, tetejét friss korianderlevéllel szórjuk meg.

Az egész chilit csak a bátrak használják fel, aki nem szereti az csípős ízt, az nyugodtan kihagyhatja a levesből!