Az igazi frankfurti leves kelkáposztából készül virslivel, krumplival, tejföllel megbolondítva. Én hamisítottam, kelbimbóval készült az én konyhámban. Jobb lett, mint az eredeti. Igazi téli levest koppintottam.
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- 20 dkg virsli vagy kolbász
- 4 szem burgonya
- 1 pohár tejföl
- fél teáskanál majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csipetnyi őrölt kömény
- só, darált bors
- 1 szál sárgarépa
Forrósítsuk fel egy lábasban az olajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és az őrölt köménymagot. Pároljuk, míg a hagyma üveges lesz, majd szórjuk rá a lisztet. Keverjük jól el, majd öntsük fel kétliternyi vízzel.
Tegyük bele a félbevágott kelbimbót, a felkarikázott sárgarépát, virslit és a felkockázott burgonyát. Ízesítsük majoránnával, sóval, kevéske darált borssal. Főzzük legalább tíz percig, majd öntsük hozzá a hideg vízzel simára elkevert tejfölt. Forraljunk rajta még egyet, majd forrón tálaljuk leveses tálkákba.