Ismered az érzést, amikor egy finom leves lassanként átmelegít?
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 ág kakukkfű
- 1 csokor zellerlevél
- 1 csokor petrezselyemzöldje
- 1 ág borsikafű
- 5 dl tej
- 1 maréknyi fehérbab
- 30 dkg burgonya
- 1 darab 20 centis póréhagyma
- só, darált bors
- őrölt szerecsendió
- 1 db karalábé
Forrósítsuk fel egy fazékban az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk pár percig.
Tegyük hozzá a felszeletelt sárgarépát, karalábét, póréhagymát, a felkockázott burgonyát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Kötözzük össze zsineggel a zellerlevelet, petrezselyemzöldjét és borsikafüvet. Tegyük a fazékba a fűszercsokrot, csipetnyi őrölt szerecsendióval, sóval és kevéske darált borssal fűszerezzük.
Adjuk hozzá a beáztatott fehérbabot, és közepes lángon főzzük, míg a bab puha nem lesz.
Befejezésképp öntsük bele a tejet, forraljunk rajta még egyet, majd forrón tálaljuk leveses tálkákba.
Kapcsolódó link: