Ezt a leves elkészíthetjük csontos kacsaprólékból is, csak akkor a nagyobb darabokra vágjuk az aprólékot.

Hozzávalók:

Sárgarépás kacsaleves

Éles késsel fejtsük le a kacsamellről a zsírt, majd kockázzuk fel kis darabokra. Tegyük egy kis lábasba, és közepes lángon olvasszuk ki. Ha elkészült szűrjük le róla a tepertőt.

Kanalazzunk egy fazékba a kacsazsírból három evőkanálnyit, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, és az apró darabokra összevágott gyömbért. Pároljuk pár percig, míg az hagyma üveges nem lesz, utána tegyük hozzá az egy centis darabokra felkockázott kacsahúst. Szórjuk rá a kakukkfűleveleket, daráljunk rá borsot és hintsük meg sóval.

Közepes lángon időnként kevergetve pároljuk addig, míg a levet engedett kacsa a szaftját el nem fövi, és a hús szélei pirulni nem kezdenek. Öntsük fel másfél liternyi vízzel, ízesítsük leveskockával, és adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát. Főzzük kis lángon a hús megpuhulásáig.

Ha már a húskockák puhák, szórjuk bele az árpagyöngyét, és további negyed órán keresztül főzzük.

Még forrón tálaljuk leveses tálkákba vagy tányérokba.