Ez a leves is kitűnő bazsalikomos hűsítő lehet a meleg nyári napokon. Próbáld ki!
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 db burgonya
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 evőkanál bazsalikom pesztó
- 5 dl tej
- só, darált bors
- fél maréknyi dióbél
A cukkinit mossuk meg jól, majd vágjuk karikákra. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd fonnyasszuk meg benne az összezúzott fokhagymát. Tegyük hozzá a felszeletelt cukkinit és a meghámozott, összekockázott burgonyát.
Ízesítsük sóval, leveskockával, daráljunk rá borsot, majd lefedve pároljuk körülbelül 5 percig. Engedjük fel a tejjel és a körülbelül ugyanannyi vízzel, kanalazzuk hozzá a pesztót, szórjuk bele a diót és tegyük hozzá az összevágott bazsalikomot.
Főzzük még öt-hat percig, utána kézi mixerrel pürésítjük. Hűtsük le jól és jéghidegen tálaljuk.