Kicsit megvariáltam a hagyományos hagymalevest, kiegészítettem egy kis barnasörrel. Fenséges lett!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál étolaj
- 4 db nagyobb vöröshagyma
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 250 ml barna sör
- 750 ml víz
- 2 db csirkehúsleves kocka
- 200 gr reszelt sajt
- 4 szelet kenyér
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a felkarikázott vöröshagymát és a cukrot. Állandó kevergetés mellett pároljuk 20-25 percig, míg a hagyma világosbarnára nem színeződik.
Szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a sörrel, öntsük hozzá még a vizet és a leveskockát is. Főzzük 5 percig, majd keverjük bele a reszelt sajtot. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük.
Tálaljuk leveses tányérokba, szórjuk meg bőven összevágott petrezselyemzölddel, és mindegyik tányér tetejére egy-egy marék pirított kenyérkockát tegyünk.