Nincs is annál jobb, amikor a szaftosan érett őszibarackból készítünk jéghideg frissítő levest. Akár desszertként vagy reggelire egy marék müzlivel is elkortyolgathatjuk.

Hozzávalók:

  • 1 kg érett őszibarack
  • 2 db egész fahéj
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipetnyi só
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejszín
  • 5-6 evőkanál cukor
  • fél csomag főzhető vaníliás pudingpor

 Hideg őszibarackleves, a jeges hűsítő

Hámozzuk meg a barackokat, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Tegyük hozzá az egész fahéjdarabot, a szegfűszeget és a félbevágott vaníliarudat. Ízesítsük sóval, cukorral és citromlével. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd vegyük ki a levesből a fahéjat, szegfűszeget és a vaníliát.

 Hideg őszibarackleves, a jeges hűsítő

Keverjük el csomómentesre a vaníliás pudingport, majd ezzel sűrítsük be a baracklevest.

Öntsük bele a tejszínt, majd forraljuk még két percig.

Állítsuk a leveses fazekat hideg vízbe, és ha már lehűlt, tegyük a hűtőszekrénybe.

Jéghidegen leveses csészékbe tálaljuk, akár egy-egy gombóc vaníliafagylalttal tehetjük még dermesztőbbé.