Hétköznapi összetevőkbők különleges levest készíthetsz!

Hozzávalók:

 Mentás saláta és borsóleves

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és addig hevítsük, míg a fokhagyma sisteregni kezd. Szórjuk bele a zöldborsót, a meghámozott és felkockázott burgonyát,majd lefedve pároljuk pár percig.

Öntsük fel tejjel és körülbelül ugyanannyi vízzel, adjuk hozzá a csíkokra felvágott salátát. Sóval, kevéske őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, összevágott mentalevéllel ízesítsük. Lassú tűzön főzzük 10-15 percen keresztül.

Ha elkészült, merülő mixerrel pürésítsük, majd hűtsük le jól.

Tálaljuk leveses tálkákba vagy bögrékbe. Izgalmasabb, ha a levesestálba összevágott salátaleveleket teszünk, majd erre merjük a jéghideg levest és a tetejére forgácsolunk parmezán sajtot.