Hétköznapi összetevőkbők különleges levest készíthetsz!
Hozzávalók:
- 1 db fejes saláta
- 40 dkg zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db burgonya
- fél liter tej
- só, őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- 1 csokor friss mentalevél
- 1 evőkanál olívaolaj
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és addig hevítsük, míg a fokhagyma sisteregni kezd. Szórjuk bele a zöldborsót, a meghámozott és felkockázott burgonyát,majd lefedve pároljuk pár percig.
Öntsük fel tejjel és körülbelül ugyanannyi vízzel, adjuk hozzá a csíkokra felvágott salátát. Sóval, kevéske őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, összevágott mentalevéllel ízesítsük. Lassú tűzön főzzük 10-15 percen keresztül.
Ha elkészült, merülő mixerrel pürésítsük, majd hűtsük le jól.
Tálaljuk leveses tálkákba vagy bögrékbe. Izgalmasabb, ha a levesestálba összevágott salátaleveleket teszünk, majd erre merjük a jéghideg levest és a tetejére forgácsolunk parmezán sajtot.