Pillanatok alatt varázsolhatunk friss croissant tésztát a reggelizőasztalra. Nemcsak natúran készíthetjük: megkenhetjük mustárral, göngyölhetünk bele lazacot vagy akár egy darab marcipánt is.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss Tante Fanny croissant tészta

A tésztát vegyük ki  a hűtőszekrényből, és várjunk vele húsz percet míg szobahőmérsékletűre langyosodik. Hajtsuk szét a tésztát, az alatta lévő sütőpapírt helyezzük a sütőlemezre.

A tészta perforálásánál vágjuk szét a tésztalapokat, majd lazán göngyöljük fel. Helyezzük egymástól távolabbra a sütőlemezre, és tegyük forró sütőbe. 170-180 fokon süssük kb 15-20 percig.

A tésztákat megtölthetjük mustárral megkent virslivel, sajtarabokkal, csokoládéval is.

Friss croissant készítése

Feketeáfonyás tekercsek

Hozzávalók:

  • 1 csomag Tante Fanny friss élesztős leveles tészta
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg feketeáfonya
  • 10 dkg barnacukor

Friss croissant készítése

A tésztát felhasználás előtt húsz perccel vegyük ki a hűtőszekrényből, majd hajtsuk szét. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg a barnacukorral és a kiengedett áfonyával. Hintsük meg fahéjjal majd göngyöljük fel.

A tészta csomagolásához használt sütőpapírt helyezzük egy tepsire. Vágjuk fel a tekercset másfél centi vastagságúra, helyezzük egymás mellé a tepsire.

Hagyjuk kelni még negyed órán keresztül, majd forró sütőbe téve 170-180 fokon 15-20 perc alatt süssük ropogós pirosra.

A tölteléket kedvünk szerint változtathatjuk: sűrű lekvár, csokoládédarabok, barnacukorral összekevert fahéj, vagy akár cukrozott kakaó.