Öntsük egy tálba a teljes kiőrlésű lisztet, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a cukrot, a sütőport, valamint a sót. Egy másik keverőtálba tegyük a krémsajtot, üssük bele a tojást, adjuk hozzá az összevágott friss vagy szárított bazsalikomot. Keverjük a masszához a felolvasztott vajat és a tejet is. Habverővel alaposan dolgozzuk össze a "nedves" keveréket, majd kis adagonként keverjük hozzá a lisztes keveréket. Ezzel a masszával töltsük meg a muffin formákat, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 20-25 percig.
Keverhetünk a tésztába összevágott, napon szárított paradicsomot vagy olívaolajon megpirított vöröshagymát is.
Ha kihűlt, vágjuk a muffinokat félbe, kenjük meg vajjal, de megtölthetjük vastagra szeletelt mozarella sajttal és paradicsommal is. Krémlevesek kitűnő kiegészítője lehet, vagy adhatjuk előételnek melegen, olívabogyó-krémmel vagy pesztóval megkenve.