Ha elkészült, borítsuk ki a formából, és rácson hagyjuk kihűlni. A felszeletelt brióst vajjal megkenve, húsvéti sonkával, főtt kemény tojással és ecetes tormával fogyasszuk.

Hozzávalók két adaghoz: 40 dkg búzaliszt, 2 evőkanál cukor, 1 csomag szárított élesztő, 2 teáskanál só, 1 dl tej, 4 db tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg aszalt sárgabarack.

Tegyük egy dagasztótálba a lisztet, szórjuk rá a sót, a szárított élesztőt, a cukrot. Kapcsoljuk be a dagasztót, majd csorgassuk bele a tejet és egyenként a felütött tojásokat. Keverjük öt percig, majd adjuk hozzá a puha vajat is. Dagasszuk addig, míg a tészta könnyű és levegős lesz, és csak a legvégén keverjük bele az összeaprított aszalt barackot.


Sárgabarackos briós
Tegyük langyos helyre, takarjuk le konyharuhával és kelesszük kétszeresére.

Borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át még egyszer, majd vágjuk kétfelé. A két cipót vágjuk hat egyforma részre, és sodorjuk ki hosszúkásra. Fogjunk össze három csíkot, majd fonjuk össze, mint a kislányok haját. A másik hárommal is ugyanígy járjunk el. Tegyük kivajazott és liszttel meghintett, tégla alakú sütőformába, kenjük meg a tetejét felvert tojással. Kelesszük még legalább fél órán keresztül, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük 20 percig.