Kis adagokban csorgassuk hozzá a langyos tejet is. Dagasszuk körülbelül 5 percig, majd adjuk hozzá a kimagozott és félbevágott datolyát is. Keverjük még egy percig, majd tegyük a tésztát langyos helyre. Takarjuk le, és várjunk vele, míg kétszeresére duzzad.
Borítsuk liszttel megszórt deszkára a megkelt tésztát, gyúrjuk jól át, és vágjuk 15 egyforma darabba.
A tésztadarabokat gyúrjuk át még egyszer, és közben formázzuk hosszúkás, cipócska alakúra. Tegyük őket egy sütőlapra, tetejüket ferdén vágjuk be, és kelesszük még 15 percig.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-25 percig. Pástétomokhoz, krémsajthoz és krémlevesekhez is kínálhatjuk.
Ha felhasználás előtt forró sütőben felmelegítjük, még finomabb. Az előre elkészített cipókat le is fagyaszthatjuk, felhasználás előtt fél órával vegyük ki a mélyhűtőből.