Nevezhetném halfőzeléknek is. Állaga hasonlít rá, sok zöldséggel készült, viszont a teteje le van zárva könnyű krumplipürével. Az egész így kerül tálalás előtt sütőbe.
Hozzávalók négy személyre:
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 db zellerszár
- 1 db sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 maréknyi koktélparadicsom
- 20 dkg lazacfilé
- 20 dkg tőkehalfilé (vagy más fehér húsú halfilé)
- 2 dl zöldségleves
- 1 teáskanál tárkony
- 1 kg burgonya
- 1 csokor újhagyma
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só, darált feketebors
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, hevítsük egy percig, majd tegyük bele az egy centis darabokra felvágott zellerszárat, a felszeletelt sárgarépát és a cukkinit. Addig pároljuk, még a zöldségek puhák lesznek. Öntsük rá a zöldséglevest, ízesítsük sóval, tárkonnyal és darált feketeborssal, forraljuk fel, és sűrítsük be hideg vízzel elkevert keményítővel, majd a végén keverjük hozzá az összevágott újhagymát is.
Egy másik serpenyőben szintén pár evőkanálnyi olívaolajon pirítsuk meg a nagyobb darabokra felvágott halakat, majd keverjük a zöldséges szószhoz. Öntsük egy közepes méretű hőálló üvegedénybe, vagy egy kisebb méretű tepsibe, szórjuk rá a koktélparadicsomokat is.
A megtisztított burgonyákat főzzük meg sós vízben, szűrjük le, és nyomjuk át burgonyanyomón. Evőkanállal halmozzuk a zöldséges hal tetejére, villával egyengessük el, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük pirosra.