A thai vörös curry a nyugati világ egyik legelterjedtebb fűszerkeveréke. A keverék segítségével otthonukba tudják csalni a megkedvelt egzotikus ízeket.
Hozzávalók:
- 50 dkg lazacfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vörös curry paszta (használhatunk 1 evőkanál curry fűszerkeveréket is)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl kókusztej
- 1 db cukkini
- 1 csokor friss korianderlevél
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
- só, darált bors
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz. Keverjük hozzá a curry pasztát, és pirítsuk még egy percig. Öntsük fel a kókusztejjel, forraljuk jól össze, majd tegyük hozzá a falatnyi kockákra felvágott lazachúst és a feldarabolt cukkinit is. Fűszerezzük összetépkedett koriander- és bazsalikomlevelekkel, darált borssal és kevéske sóval. Fedő nélkül forraljuk körülbelül öt percig, majd tálaljuk párolt hosszúszemű rizzsel.
Ha szeretjük az erős ízeket, felkarikázott chili paprikával tehetjük még forróbbá.