A thai vörös curry a nyugati világ egyik legelterjedtebb fűszerkeveréke. A keverék segítségével otthonukba tudják csalni a megkedvelt egzotikus ízeket.

Hozzávalók:

  • 50 dkg lazacfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörös curry paszta (használhatunk 1 evőkanál curry fűszerkeveréket is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl kókusztej
  • 1 db cukkini
  • 1 csokor friss korianderlevél
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél
  • só, darált bors

Vörös thai lazac-curry

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz. Keverjük hozzá a curry pasztát, és pirítsuk még egy percig. Öntsük fel a kókusztejjel, forraljuk jól össze, majd tegyük hozzá a falatnyi kockákra felvágott lazachúst és a feldarabolt cukkinit is. Fűszerezzük összetépkedett koriander- és bazsalikomlevelekkel, darált borssal és kevéske sóval. Fedő nélkül forraljuk körülbelül öt percig, majd tálaljuk párolt hosszúszemű rizzsel.

Ha szeretjük az erős ízeket, felkarikázott chili paprikával tehetjük még forróbbá.