Felénk matutkának, máshol lepcsánkának, van, ahol tócsninak nevezik. Én ebben a krumplis bundában sütöttem meg a csirkemelleket.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 2 db nagyobb szem burgonya
- 1 db cukkini
- 1 szál sárgarépa
- 2 db tojássárgája
- 3 evőkanál liszt
- csipetnyi só, darált bors
- őrölt szerecsendió
- olívaolaj a kisütéshez
Szeleteljük fel kisebb darabokra a csirkemelleket, hintsük meg sóval, daráljunk rá borsot és csorgassuk meg olívaolajjal. Míg a zöldséges bundát elkészítjük, tegyük hűtőszekrénybe.
A bundához reszeljük le vékony reszelőn a megtisztított burgonyát, sárgarépát és a cukkinit (a cukkinit nem kell meghámozni). Szórjuk rá a lisztet, ízesítsük sóval, darált borssal és őrölt szerecsendióval. Tegyük hozzá a tojások sárgáját, majd az egészet jó alaposan keverjük össze.
Hevítsünk fel kevéske olívaolajat egy nagy serpenyőbe, majd fogjunk a kezünkbe egy darab befűszerezett csirkehúst. Mártsuk lisztbe, majd kezünkkel mindkét oldalára tegyünk a zöldséges masszából. Jól igazítsuk el a felületén, hogy mindenhol befedje a massza, majd tegyük a forró olajba. Közepes lángon süssük mindkét oldalát pirosra.
Ropogós salátalevelekkel, krumplipürével vagy görögsalátával tálaljuk. Érdemes ezt az ételt elkészíteni szálkamentes halfilével is.