Tavaszidéző finomság. Csak rá kell nézni és megnyugszik a szemünk a sok zöld primőr láttán.

Hozzávalók:

Zöldborsós-sonkás egytálétel

Tegyük a nyers sonkát egy nagy fazékba, adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, az összevágott vöröshagymát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Takarjuk be fedővel, majd közepes lángon főzzük körülbelül egy órán keresztül, míg a sonka puha nem lesz.  Ha a sonka megpuhult, szedjük ki a főzővizéből és tegyük egy tányérra. (Ha főtt maradék sonkából készítjük, akkor az előző részt ugorjuk át, akkor csak a zöldségeket kell egy kissé megdinsztelni, majd a megmaradt sonkalével felfőzni.)

Szórjuk a sárgaborsót a sonka főzővizébe, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és a fagyasztott zöldborsót. Ízesítsük sóval és darált feketeborssal, majd főzzük körülbelül 15 percig.

Ha a zöldségek is megpuhultak, merülőmixerrel pürésítsük, de ne teljesen, elég, ha csak párszor belekeverünk a bekapcsolt mixerrel, hogy maradjanak benne egészben is alapanyagok.

Szeleteljük fel vékony csíkokra a megfőzött sonkát, majd tegyük a zöldséges püréhez, összevágott friss mentalevéllel tehetjük az ízét még érdekesebbé.