A tárkony jó hatással van az étvágyra, segíti az emésztést, és nem utolsósorban jó ízt kölcsönöz az ételeinknek.  Ebben a raguban szárított fűszerként használjuk.

 

Hozzávalók:  1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál olívaolaj, 500 g sertés pörkölthús, 20 dkg apró csiperke, 1 teáskanál szárított tárkony, darált bors, só, fűszerpaprika, 1 pohár tejföl, fél evőkanál liszt, 1 teáskanál tárkonyecet, orsótészta

tárkonyos sertésragu

A vöröshagymát aprítsuk fel finomra, dinszteljük meg az olajon az zúzott fokhagymával együtt. Adjuk a pörkölthúst a hagymához, és dinszteljük, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, jól keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szárított tárkonnyal fűszerezzük.  Fedjük le, és pároljuk puhára.
spar-logo

Amikor már majdnem készen van, adjuk hozzá a felezett, apró szemű csiperkét, és pároljuk még 5 percig.

A lisztet keverjük ki simára a tejföllel, és ezzel habarjuk be a ragut. A legvégén egy kis tárkonyecettel vagy pár csepp citromlével tehetjük pikánsabbá az ételt.

Orsótésztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Jó étvágyat!

spar-friss-hus