A tárkony jó hatással van az étvágyra, segíti az emésztést, és nem utolsósorban jó ízt kölcsönöz az ételeinknek. Ebben a raguban szárított fűszerként használjuk.
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál olívaolaj, 500 g sertés pörkölthús, 20 dkg apró csiperke, 1 teáskanál szárított tárkony, darált bors, só, fűszerpaprika, 1 pohár tejföl, fél evőkanál liszt, 1 teáskanál tárkonyecet, orsótészta
A vöröshagymát aprítsuk fel finomra, dinszteljük meg az olajon az zúzott fokhagymával együtt. Adjuk a pörkölthúst a hagymához, és dinszteljük, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, jól keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szárított tárkonnyal fűszerezzük. Fedjük le, és pároljuk puhára.
Amikor már majdnem készen van, adjuk hozzá a felezett, apró szemű csiperkét, és pároljuk még 5 percig.
A lisztet keverjük ki simára a tejföllel, és ezzel habarjuk be a ragut. A legvégén egy kis tárkonyecettel vagy pár csepp citromlével tehetjük pikánsabbá az ételt.
Orsótésztával tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Jó étvágyat!