Gyorsan elkészül ez az étel, kevés hozzávalóból és olcsón. Grillsütőn is megsüthetjük, friss ropogós kenyérrel és egy pohár rozéborral tálaljuk.
Hozzávalók: 60 dkg marha máj, 2 evőkanál liszt, 6-8 szelet bacon, 1 evőkanál vaj, őrölt bors, 1-2 darab pritamin és kaliforniai paprika, 1 nagy fej lilahagyma, só
A májat szeleteljük fel vékonyra. Fűszerezzük őrölt borssal, forgassuk meg lisztben.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a bacon szeleteket. Ha már pirosak, tegyük félre őket, és a visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat.
A májszeletek mindkét oldalát 2-2 percig hirtelen sütjük, majd félretesszük és melegen tartjuk.
A fűszeres zsírban 1-2 perc alatt süssük ki a szeletelt lilahagymát, és a karikázott pritamin vagy kaliforniai paprikát.
A májat tálaláskor sózzuk, a baconnel és a zöldségekkel tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc