Szeretitek a keleties ízeket? Mai receptünkben illatos fűszerekkel készítjük el a marhasültet, és édes-sós szósszal bolondítjuk meg.
Hozzávalók: 1 kg marha oldalas darabolva, 3-4 evőkanál szilvalekvár, 2 evőkanál sötét szójaszósz, diónyi reszelt friss gyömbér, fél rúd fahéj, só, őrült bors, 2 gerezd fokhagyma
A húsokat hideg vízben mossuk meg, töröljük szárazra. A lekvárt keverjük ki a szójaszósszal. Ha a lekvár túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítsuk fel.
Keverjük el a mártásban a reszelt gyömbért, vagy ha az nincs, egy csapott mokkáskanál gyömbérport. A húst dörzsöljük át sóval és őrölt borssal, kenjük át a mártással, és tegyük egy sütőzacskóba a fahéjrúddal együtt.
A zacskót zárjuk le, egy-két helyen szúrjuk be óvatosan, hogy a gőz távozhasson belőle a sütés közben.
Tegyük 170 fokos, előmelegített sütőbe 20 percre, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 140-150 fokra, és további egy órán át pároljuk.
Az elkészült húst a zacskóban visszamaradt szósszal tálaljuk. Köretként héjában sült burgonyát készítsünk hozzá.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Ajánjuk még a szilva kedvelőknek Fahéjas szilvalevesünket