Hozzávalók a húshoz: 1 kiló fehérpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, frissen őrölt bors, só, 1 darab sütőzacskó
Hozzávalók a körethez: 80 dkg leveles spenót, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 1,5 dl tejszín, só, frissen őrölt bors, őrölt szerecsendió, 5-6 kisebb szem burgonya
A húst mossuk meg, töröljük szárazra, sóval és tört borssal dörzsöljük át. Tegyük bele egy sütőzacskóba. A vöröshagymát vágjuk negyedbe, és tegyük a fokhagymákkal és az olajjal együtt a zacskóba. Zárjuk le a zacskót, és jól rázzuk össze, hogy az olaj mindenhol befedje a húst. Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe 30 percre, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 140-150 fokra, és süssük további egy órán át. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és a zacskóban pihentessük még negyed órát.
A körethez a spenótleveleket mossuk meg alaposan, majd tegyük egy nagy fazék, forrásban lévő vízbe. Egy perc után szűrjük le, hűtsük le hideg vízzel, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a három lereszelt fokhagymát. Tegyük rá a spenótot. Finoman sózzuk, szerecsendióval és tört borssal ízesítsük.
Öntsük fel a tejszínnel, forraljuk be.
Tálaláskor vágjuk egy centis szeletekre a húst, tegyük a tányérra, kanalazzuk mellé a friss spenótot.
Egészben főtt, apró szemű burgonyát is kínálhatunk az étel mellé.
Elkészítési idő: 1,5 óra