Ez a pecsenye az illatosra sült gyümölccsel lesz igazán finom. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók: 1 kiló töltött erdélyi hús, őrölt bors, kakukkfű
Hozzávalók a körtéhez: 4 nagy szem érett körte, rozmaring- vagy zsályalevél, őrölt bors, olívaolaj
A töltött erdélyi hús már fűszerezve van. Sütés előtt csak őrölt borssal és kakukkfűvel szórjuk meg.
Tegyük egy magas falú tepsibe, öntsünk alá másfél deci vizet, és tegyük 25 percre 180-200 fokos, előmelegített sütőbe.
25 perc után vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 140 fokra, és süssük tovább egy órán át.
Közben készítsük elő a köretnek való körtéket.
Vágjuk félbe vagy negyedbe őket, a magházukat távolítsuk el.
Tegyük őket egy tepsire, daráljunk rá borsot, szórjuk meg rozmaring levelekkel, és locsoljuk meg kevés olívaolajjal. 20 percig süssük 140 fokos sütőben, akár a hús mellett egyidejűleg.
Elkészítési idő: 1,5-2 óra