Nagyon finom ez a májpástétom, igazi ünnepi ínyencség. Elkészíthetjük hízott kacsamájból is, különleges alkalmakra ajánlott fogás, az alapanyag borsos ára miatt.Hozzávalók: 1 kg hízott libamáj, 1 csokor friss kakukkfű, tengeri só

libamaj360_1 libamaj360_2


A libamájat vágjuk egy centis kockákra, tépkedjünk a tetejére a friss kakukkfűlevelekből. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt szárazon, majd ha már picit elkezdett füstölni, tegyük bele a májkockákat. Hirtelen süssük, gyors mozdulatokkal keverjük meg. Az egész sütési akció körülbelül fél percig tart. Sütés közben sok zsírt enged majd a libamáj. Vigyázzunk arra, hogy ne süssük teljesen át, legyen rózsaszínű a máj közepe. Vegyük le a tűzről és hintsük meg sóval.

Óvatosan keverjük össze, és öntsük az egészet egy nagy tepsibe. Ha már nem túl forró, tegyük be a hűtőszekrénybe pár percre, addig, amíg a zsírja kezd megszilárdulni. Vegyük ki a hűtőből és öntsük egy fóliával kibélelt tégla alakú sütőformába. Hajtsuk rá a fóliát, a kezünkkel kissé tömörítsük, majd tegyük ismét a hűtőbe. Akkor lesz a legjobb ízű, ha érni hagyjuk pár napig.


libamaj720

Tálaláskor borítsuk ki a formából, késsel szeleteljük fel egy centis szeletekre, majd pirítós kenyérre fektessük. Kínáljunk mellé hagyma- vagy paprikalekvárt, paradicsomsalátát.