Az egyik szupermarketben vásároltam a mélyhűtött, frissen leszedett szójababot. Borjúraguba került, amit nem bántam meg.
Hozzávalók:
- 60 dkg borjúlapocka
- 20 dkg mélyhűtött szójabab
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 10 dkg spenótlevél
- 1 db zöldségleves kocka
- darált bors, só
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csokor petrezselyem zöldje
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, tegyük bele az apróra összevágott vöröshagymát, és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után, mikor a hagyma szép üvegesre pirult, adjuk hozzá az kis kockákra összevágott borjúhúst. Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval és a leveskockával.
Közepes lángon időnként megkevergetve pároljuk addig, míg a saját párolólevét el nem fövi, és a húskockák szélei pirulni nem kezdenek. Öntsünk alá pár decinyi vizet, majd fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk körülbelül fél órán keresztül.
Ha a hússzemek félig megpuhultak, öntsük hozzá a mélyhűtött szójababot, fedjük le újra, és addig pároljuk, míg a hús és a bab puha nem lesz.
Keverjük össze pár evőkanál hideg vízzel a keményítőt, majd sűrítsük be vele az elkészült borjúragut. Öntsük hozzá a tejszínt, tegyük bele az alaposan megmosott és egy centis csíkokra felmetélt friss spenótlevelet, és az összevágott petrezselyem zöldjét.
Forraljuk jó alaposan össze, majd tálaljuk kis tálkákba, köretnek melléje párolt hosszúszemű rizst készítsünk.