Az egyik sűrű napunkon ezt készítettem a kollégáimnak és magamnak ebédre a Lekvárosházban. Gyorsan megvan a menü, tápláló és nagyon finom.
Hozzávalók: fejenként 15-20 dkg lazacfilé, fejenként 20 dkg idényzöldség vagy fagyasztott vegyes zöldség, fejenként 1 közepes burgonya, 10 dkg vaj, Lekvárosház halfűszer keverék (kakkukfű, bazsalikom, kurkuma, tárkony, tengeri só, bors, fokhagyma granulátum).
A lazacfilét megszórjuk a halfűszer keverékkel, pár percig állni hagyjuk, majd forró vajon serpenyőben megsütjük (3 perc csak oldalanként).
A zöldségeket - jelen esetben fagyasztott karfiolt és zöld ceruzababot - forró sós vízben roppanósra főzzük, majd vajon megforgatjuk. A burgonyákat, fejenként egy közepes krumplit számolunk, kockára vágva megfőzzük, majd abban a fűszeres vajban, amelyben a lazacot megsütöttük, gyorsan lepirítjuk.
Adhatunk mellé gyömbéres chilimártást vagy paprikalekvárt is.
Jó étvágyat!