Készítsünk finom pesztós szósszal megcsorgatott csirkemellet, köretnek párolt zöldségeket kínáljunk.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 20 dkg koktélparadicsom
- 3 evőkanál bazsalikom pesztó
- 2 dl tejszín
- 1 ág friss bazsalikomlevél
- só, darált bors
- sült csirke fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemell filékre csorgassunk kevéske olívaolajat, daráljunk rá borsot, majd szórjuk meg a sülcsirke fűszerkeverékkel. Pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek ízes jól átjárja a csirkehúst.
Forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a befűszerezett melleket. Közepes lángon mindkét oldalát süssük 4-5 percig.
Kanalazzuk a csirkemell közé a bazsalikom pesztót, forrósítsuk fel a sütőzsiradékban, majd öntsük rá a tejszínt. Daráljunk a szószra borsot, ízesítsük kevéske sóval, majd kis lángon pároljuk még pár percig. A csirkemelleket időnként fordítsuk meg a szószban.
Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük hozzá az összetépkedett bazsalikomleveleket és a félbevágott koktélparadicsomot.
Forrón tálaljuk tányérokra, csorgassuk meg a pesztós szósszal, köretnek párolt zöldségeket, rizst vagy kifőzött tésztát készítsünk.