Közeleg a karácsony, és válogattam recepttáramból néhány ide illő fogást. Érdemes lesz elmenteni és az ünnepek közeledtével elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 30 dkg libamáj
  • 1db piros kaliforniai paprika
  • 12 szelet bacon szalonna
  • só, őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál bazsalikom

Libamájjal töltött csirkemellek

A csirkemellfiléket az oldalánál vágjuk be, nyissuk szét, mint egy könyvet. Tegyünk rá fóliát, és kissé klopfoljuk meg. Őrölt borssal, bazsalikommal és sóval ízesítsük.

A paprikát tegyük forró sütőbe és süssük addig, míg a bőre barnulni nem kezd. Ha kihűlt, bőrét húzzuk le, húsát osszuk négyfelé.

A libamájat szeleteljük fel, bazsalikommal és őrölt borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd a májszeletek mindkét oldalát 1-1 percig süssük elő.

Tegyünk a csirkemellszeletek közepére az elősütött libamájból, tetejére helyezzük a sültpaprikát. Göngyöljük fel, majd tekerjük be bacon szalonnával. Helyezzük egy tepsire és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig.

Ha elkészült, ferdén vágjuk háromfelé, tálaljuk egy nagy tányérra, párolt tavaszi zöldségekkel és rozmaringos sült céklával körítsük.