Sütőpapírban készítettél már halat? Leírom, hogyan kell.

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 1 csipetnyi citromos só
  • 1 csipet kakukkfű (ezeket az élelmiszereket az IKEA földszinti Svéd finomságok boltjában megvásárolhatod)
  • 2 db cukkini
  • 1 db angol zeller
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 db póréhagyma
  • 10 dkg vaj
  • só, darált bors
  • 1 db citrom

Papírbatyuban sült lazac zöldségekkel

Szórjuk meg a halat citromos borssal és kakukkfűvel, majd enyhén sózzuk meg. A zöldségeket alaposan mossuk meg, majd vágjuk nagyon vékony, hosszú darabokra (metéltre). Tépjünk le 4 db ívet a sütőpapírból, és mindegyikre tegyünk a felmetélt zöldségekből. Helyezzük rá a halfilét, és mindegyik tetejére egy-egy diónyi vajat.

A papírt tekerjük széleitől befelé, mintha fel akarnánk göngyölni, addig, míg egy csónak alakot nem formázunk. Így a papír egy peremet fog képezni a hal körül. Nem kell, hogy teljesen befedje, a teteje szabadon maradhat. Tegyük a becsomagolt halat tepsire, és forró sütőben kb. 20-25 percig süssük. Tálalhatjuk a papírral együtt a tányérra, egy-egy cikk citrommal dekoráljuk.

Köretnek készíthetünk hozzá rozmaringos sült körtéket

Hozzávalók:

A körtéket vágjuk kétfelé, majd magházát teáskanál segítségével vájjuk ki. Tegyük egy sütőpapírral borított tepsire, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá feketeborsot, kenjük meg a lekvárral és tépkedjük rá a rozmaring levelét. Ha nincs friss rozmaringunk, használhatunk morzsolt, szárított fűszert is. Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük 25 percig. Akkor a legfinomabb, mikor a körtékben lévő cukor karamellszínűre pirul.

Ezzel a finomsággal köríthetjük a grillezett pecsenyéinket, halainkat, de finom kiegészítő sajtok mellé is.