Remélem, kedvet kaptok a töltött sütőtök elkészítéséhez, itt elolvashatjátok a receptjét, képet is mellékelek nektek.
Hozzávalók:
- 2 db kisebb méretű kanadai sütőtök
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 3 szál újhagyma
- 10 dkg házikolbász
- 1 teáskanál mustár
- só, darált bors
- 2 evőkanál parmezán sajt
Vágjuk hosszában kétfelé a sütőtököt, magjait szedjük ki, majd tegyük egy sütőlapra. Forró sütőben süssük puhára. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felkarikázott újhagymát és pároljuk egy percig. Utána adjuk hozzá a kis kockákra felvágott kolbászt és további egy percig pirítsuk.
Az egyik sütőtöknek szedjük ki a megsült húsát, tegyük egy tálba és adjuk hozzá a megpirított kolbászos hagymát. A többi sütőtök közepéből is szedhetünk ki egy-egy kanállal, hogy nagyobb helye legyen majd a tölteléknek. Ízesítsük darált borssal, mustárral, sóval és az összevágott petrezselyem zöldjével.
Adjuk hozzá a leszűrt kukoricát, keverjük óvatosan össze, majd halmozzuk a megsütött tökök kivájt belsejébe. Szórjuk meg a tetejét parmezán sajttal, majd forró sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig.