Remélem, kedvet kaptok a töltött sütőtök elkészítéséhez, itt elolvashatjátok a receptjét, képet is mellékelek nektek.

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb méretű kanadai sütőtök
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 3 szál újhagyma
  • 10 dkg házikolbász
  • 1 teáskanál mustár
  • só, darált bors
  • 2 evőkanál parmezán sajt
Töltött tök a Reggeliben


Vágjuk hosszában kétfelé a sütőtököt, magjait szedjük ki, majd tegyük egy sütőlapra. Forró sütőben süssük puhára. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felkarikázott újhagymát és pároljuk egy percig. Utána adjuk hozzá a kis kockákra felvágott kolbászt és további egy percig pirítsuk.

Az egyik sütőtöknek szedjük ki a megsült húsát, tegyük egy tálba és adjuk hozzá a megpirított kolbászos hagymát. A többi sütőtök közepéből is szedhetünk ki egy-egy kanállal, hogy nagyobb helye legyen majd a tölteléknek. Ízesítsük darált borssal, mustárral, sóval és az összevágott petrezselyem zöldjével.

Adjuk hozzá a leszűrt kukoricát, keverjük óvatosan össze, majd halmozzuk a megsütött tökök kivájt belsejébe. Szórjuk meg a tetejét parmezán sajttal, majd forró sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig.