Lepd meg szeretteidet mandarinnal és friss fűszernövényekkel ízesített finom kacsacombbal, hozzá almás káposztasalátát tálalj!

 Mandarinos kacsacomb

Mandarinos kacsacomb

Hozzávalók:

  • 6 kacsacomb
  • 5 mandarin
  • 2 ág zsálya
  • darált bors, só
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj

A salátához:

  • 1 fej lilakáposzta
  • 2 alma
  • 2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl almaecet
  • 1 pohár cukor

Elkészítése:

Csorgassuk meg a kacsacombokat olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, sózzuk meg mindkét oldalát, és fűszerezzük kakukkfűvel, összemorzsolt zsályalevelekkel. Tegyük egy tepsibe egymás mellé, és borítsuk be mandarinszeletekkel.

A maradék mandarin kifacsart levét csorgassuk a befűszerezett combokra, és a kifacsart mandarindarabokat is tegyük a tepsibe. Öntsünk a hús alá pár decinyi vizet, s fedjük le alufóliával. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól át tudja járni a húst.

A befűszerezett húst tegyük előmelegített sütőbe, és 160-170 fokon süssük egy órán át. Mielőtt kivennénk, vegyük le róla a fóliát, nézzük meg egy késsel, hogy a hús megpuhult-e. Ha kemény, fedjük le újra az alufóliával, és pároljuk 30-40 percig.

Befejezés előtt süssük fólia nélkül néhány percig, így piros lesz a pecsenye.

Készítsünk hozzá almás káposztasalátát

Vágjuk négyfelé a lila káposztát, a torzsáját vágjuk ki, majd szeleteljük fel.

Tegyük egy tálba, szeleteljük rá a hagymát és a kimagozott, vékony csíkokra reszelt almákat. Szórjuk meg sóval, csorgassuk rá az ecetet és az olívaolajat, ízesítsük cukorral, és öntünk alá félliternyi vizet.

Az egészet keverjük össze, majd tegyük salátástálakba.