Lepd meg szeretteidet mandarinnal és friss fűszernövényekkel ízesített finom kacsacombbal, hozzá almás káposztasalátát tálalj!
Mandarinos kacsacomb
Hozzávalók:
- 6 kacsacomb
- 5 mandarin
- 2 ág zsálya
- darált bors, só
- 1 teáskanál kakukkfű
- 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
A salátához:
- 1 fej lilakáposzta
- 2 alma
- 2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- 1 dl almaecet
- 1 pohár cukor
Elkészítése:
Csorgassuk meg a kacsacombokat olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, sózzuk meg mindkét oldalát, és fűszerezzük kakukkfűvel, összemorzsolt zsályalevelekkel. Tegyük egy tepsibe egymás mellé, és borítsuk be mandarinszeletekkel.
A maradék mandarin kifacsart levét csorgassuk a befűszerezett combokra, és a kifacsart mandarindarabokat is tegyük a tepsibe. Öntsünk a hús alá pár decinyi vizet, s fedjük le alufóliával. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól át tudja járni a húst.
A befűszerezett húst tegyük előmelegített sütőbe, és 160-170 fokon süssük egy órán át. Mielőtt kivennénk, vegyük le róla a fóliát, nézzük meg egy késsel, hogy a hús megpuhult-e. Ha kemény, fedjük le újra az alufóliával, és pároljuk 30-40 percig.
Befejezés előtt süssük fólia nélkül néhány percig, így piros lesz a pecsenye.
Készítsünk hozzá almás káposztasalátát
Vágjuk négyfelé a lila káposztát, a torzsáját vágjuk ki, majd szeleteljük fel.
Tegyük egy tálba, szeleteljük rá a hagymát és a kimagozott, vékony csíkokra reszelt almákat. Szórjuk meg sóval, csorgassuk rá az ecetet és az olívaolajat, ízesítsük cukorral, és öntünk alá félliternyi vizet.
Az egészet keverjük össze, majd tegyük salátástálakba.