Egy újabb pikáns-szaftos elkészítési módja a tojásgyümölcsnek sok-sok fűszerrel. Kipróbálod?
Hozzávalók:
- 60 dkg padlizsán
- 40 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- só, darált bors
- fél csokornyi petrezselyemzöldje
- fél csokornyi korianderlevél
- fél citrom leve
- 2-3 szem csillagánizs
- 1 rúd fahéj
Hámozzuk meg a padlizsánokat, vágjuk egy centis kockákra, tegyük egy tálba és hintsük meg sóval. Kötözzük össze vékony cérnával a fahéjrudat, a csillagánizst, kössük hozzá a korianderlevelet és a petrezselyemzöldjét.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a besózott padlizsánkockákat és a fűszerköteget. Közepes lángon, állandóan kevergetve addig pirítsuk, míg a padlizsán puha és szaftos nem lesz.
Tegyük hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, valamint a lereszelt fokhagymát és az őrölt köményt. Pirítsuk még tovább pár percig, utána szórjuk rá a pirospaprikát és keverjük vele jól össze.
Adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott paradicsomokat, ízesítsük sóval és darált borssal. Kis lángon pároljuk legalább tíz percig, majd befejezésképp citromlével tegyük még pikánsabbá.
Pitakenyérrel kínáljuk.
Kapcsolódó link: