A sütőtök egyik kedvenc fűszernövénye a fahéj. A belőle készült szószos étellel akár a környezetünkbe varázsolhatjuk az egzotikus nyaralások ízét. Fahéjat sok helyen használnak húsok, mártások és zöldségételek fűszerezésére.
Hozzávalók:
- 1 kisebb méretű sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsompaprika
- 1 db fahéjrúd
- 1 evőkanál curry fűszerkeverék
- 2 db kókusz
- 1 csokor friss korianderlevél
- só, darált bors
- 1 ág friss bazsalikomlevél
- 2 evőkanál olívaolaj
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, majd adjuk hozzá az összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát és az egész fahéjrudat. Pároljuk pár percig, majd szórjuk bele a curry fűszerkeveréket, keverjük jól össze, hogy a forró zsiradékban feloldódjon, és utána öntsünk rá másfél deciliternyi vizet.
Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal, összevágott korianderlevéllel és a széttépkedett bazsalikomlevéllel. Ízlés szerint pár karika chili paprikát is bele vághatunk.
Ha jól összeforrt tegyük hozzá a kisebb darabokra felvágott sütőtököt és a paradicsompaprikát. Fedjük le, és pároljuk pár percig, majd kis idő elteltével öntsük rá a kókusztejet. Főzzük még további öt percig, vigyázzunk, mert a sütőtök hamar megpuhul, és ha sokáig főzzük könnyen szétfő.
Tálaljuk párolt hosszúszemű rizzsel.