Ezzel az ínyenceknek való sajtos finomsággal különleges meglepetést szerezhetsz családtagjaidnak!
Hozzávalók:
- 40 dkg sárga és zöld hüvelyű zöldbab vegyesen
- fél darab zöldcitrom
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, darált bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg gorgonzola sajt
Elkészítése:
Éles késsel vágjuk le a zöldbabok kocsányos részeit, majd mossuk meg hideg vízben alaposan. Forraljunk fel egy nagy fazékban sós vizet, majd dobjuk bele a megpucolt zöldbabot. Főzzük körülbelül két percig, majd szűrőkanállal szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe. Mielőtt kiszednénk, kóstoljunk meg egy szál babot, akkor a legfinomabb, ha még egy kicsit roppanós.
Egy nagy serpenyőbe csorgassunk olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt fokhagymát, majd reszeljük rá a citrom héját. Addig forrósítsuk, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd. Tegyük bele a leszűrt és jól lecsepegtetett zöldbabot, daráljunk rá borsot, csorgassuk rá a citrom kifacsart levét, majd hirtelen, erős lángon forrósítsuk össze.
Azonnal tálaljuk nagy tányérokra, mellé kis darabokra felszeletelt gorgonzola sajtot tegyünk.