Készítsünk ízletes és egészséges fogást tőkehalból és csiperkéből, tálaljuk finom párolt zöldségekkel és rizzsel.

Tőkehal fokhagymás gombával

Hozzávalók:

Elkészítése:

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, öntsük bele az olívaolajat, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát.

Pároljuk egy percig, vigyázzunk nehogy a fokhagyma megégjen. Adjuk hozzá a megmosott gombafejeket, erős lángon süssük öt percig és utána szórjuk rá  a durvára összecsapkodott petrezselyemzöldet.

Daráljunk a halszeletekre borsot és ízesítsük kevés sóval.

Tegyük a halszeleteket egy közepes méretű tepsibe, vagy tűzálló tálba, öntsük rá a fokhagymás gombát, majd morzsoljuk a tetejére a barnakenyeret.

Tegyük az egészet előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük össze 15 perc alatt. Tálaljuk párolt zöldségekkel és rizzsel.