Bár sokan idegenkednek a tengeri herkentyűktől, egyszer-egyszer érdemes kipróbálni a különböző halakat, rákokat. Különösen nagy sikerünk lesz, ha a vendégeinknek készítjük el ezt a finomságot.Hozzávalók: 24 db királyrák farok vagy nagyobb garnéla, 20 dkg kókuszreszelék, fél pohár zsemlemorzsa, 3-4 db tojás, két pohár liszt, fél liter étolaj, fél citrom leve, 4 csepp tabasco szósz, két szál kapor, só

Rákfarok kókuszbundában


A rákok páncélját fejtsük le, de a legvégét hagyjuk rajta. Mossuk meg jól hideg vízben, majd csepegtessük le. Tegyük egy papírtörlőre, és itassuk le a felesleges vizet róla.

Tegyük a rákdarabokat egy tálba, csepegtessük meg a citromlével és a tabasco szósszal, majd szórjuk rá az összevágott kaprot és hintsük meg sóval.

Egy tálban keverjük össze a kókuszreszeléket a zsemlemorzsával, üssük fel egy másik tálkába a tojásokat, villával verjük fel. Mártsuk lisztbe a rákokat, úgy, hogy a farok részénél fogjuk meg, majd mártsuk a tojásba és utána panírozzuk a kókuszos keverékbe.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd közepes lángon süssük ki a bepanírozott rákokat. Szedjük ki papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat, majd tálaljuk pár cikk zöldcitrommal. A citromlével megcsorgatva különösen ízletes.
Adhatunk mellé friss és ropogós salátaleveleket, jázmin rizst vagy sültburgonyát.

Plusz tipp: pár kanál majonézt keverjünk össze metélőhagymával, ízesítsük mustárral, tegyünk bele egy teáskanálnyi curry-t, majd ennek a keverékébe mártogassuk a ropogós rákokat.