A rákok páncélját fejtsük le, de a legvégét hagyjuk rajta. Mossuk meg jól hideg vízben, majd csepegtessük le. Tegyük egy papírtörlőre, és itassuk le a felesleges vizet róla.
Tegyük a rákdarabokat egy tálba, csepegtessük meg a citromlével és a tabasco szósszal, majd szórjuk rá az összevágott kaprot és hintsük meg sóval.
Egy tálban keverjük össze a kókuszreszeléket a zsemlemorzsával, üssük fel egy másik tálkába a tojásokat, villával verjük fel. Mártsuk lisztbe a rákokat, úgy, hogy a farok részénél fogjuk meg, majd mártsuk a tojásba és utána panírozzuk a kókuszos keverékbe.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd közepes lángon süssük ki a bepanírozott rákokat. Szedjük ki papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat, majd tálaljuk pár cikk zöldcitrommal. A citromlével megcsorgatva különösen ízletes.
Adhatunk mellé friss és ropogós salátaleveleket, jázmin rizst vagy sültburgonyát.
Plusz tipp: pár kanál majonézt keverjünk össze metélőhagymával, ízesítsük mustárral, tegyünk bele egy teáskanálnyi curry-t, majd ennek a keverékébe mártogassuk a ropogós rákokat.