Bazsalikom pesztóval készült túrós töltelékkel megbolondíthajuk a csirkemelleket. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál Bertolli Verde bazsalikom pesztó, 15 dkg kecsketúró, 2 evőkanál Bertolli extra szűz olívaolaj, darált bors, 8 szelet száraz sonka, 2 ág friss kakukkfű
Az oldalánál vágjuk fel a csirkemelleket, vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen. Hajtsuk szét, mint egy könyvet, majd daráljunk rá borsot és enyhén sózzuk meg.
Egy kis tálba morzsoljuk el a túrót, kanalazzuk rá a bazsalikomból készült pesztót, majd keverjük össze. Töltsük meg a töltelékkel a széthajtott húst, majd hajtsuk vissza. Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Burkoljuk be a sonkaszeletekkel, és helyezzük egymás mellé egy tepsire. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 15-20 percig, míg ropogós pirosra nem sül.
Ha elkészült, a melleket vágjuk ferdén kétfelé, tálaljuk nagy tányérra. Köretnek héjában megsütött és tejföllel megtöltött krumplikat javaslunk.
Díszítsük paradicsommal. Jó étvágyat!