Szeretnél valami újdonságot kipróbálni? Vegyél egy kis bárányhúst, gyújtsd be a kerti sütőt, és kápráztasd el a vendégeket ezzel a fogással.
Hozzávalók négy személyre:
- 1 kg báránycomb
- 1 teáskanál szárított levendulavirág
- 1 csokor friss rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- só, darált feketebors
A báránycombról vágjuk le a faggyús részeket, majd szeleteljük fel két centis kockákra. Tegyük egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a mézet, a levendulavirágot, az összevágott rozmaring levelet. Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, mézzel és ízesítsük kevéske sóval. Keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
Fűzzük fel húst bambuszpálcára, tehetünk közé lilahagymát és cukkíni szeleteket is, majd felforrósított serpenyőben, vagy kerti grillsütőben süssük mindkét oldalát pirosra.
Körítsük csőben sütött burgonyával, grillezett zöldségekkel vagy kuszkusszal.