Kenyérre kenhető ízletes uzsonna, vendégváró zöldfűszeres harapnivaló, de előételként is kínálhatjuk.

Mozzarellás bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 baguette
  • 2 csomag mozzarella sajt
  • 60 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss bazsalikomlevél
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • darált bors, só
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítése:

Egy centiméteres szeletekre szeljük a kenyeret, majd tegyük egy sütőlapra, és grillsütőben mindkét oldalát pirítsuk meg. Még forrón az egyik oldalát dörzsöljük be a fokhagymagerezddel.

Vágjuk négyfelé a paradicsomokat, majd a magjait nyomkodjuk ki belőle. Vágjuk apró kockákra a paradicsomhúst, tegyük egy tálba, és reszeljük hozzá a másik gerezd fokhagymát.

Csorgassuk meg olívaolajjal, fűszerezzük darált borssal, vékony csíkokra vágott bazsalikomlevéllel, ízesítsük sóval és balzsamecettel. Ollóval vágjuk bele a metélőhagymát egy centiméteres darabokra, majd óvatosan keverjük össze.

Kanalazzunk a fokhagymás pirítósra a paradicsomsalátából, a tetejére helyezzünk a felszeletelt mozzarella sajtból. Csorgassuk meg vékonyan olívaolajjal, szórjuk meg összevágott metélőhagymával, és daráljunk rá borsot.

Izgalmasabbá tehetjük még friss oregánó, majoránna vagy akár kakukkfűlevelekkel.