Kenyérre kenhető ízletes uzsonna, vendégváró zöldfűszeres harapnivaló, de előételként is kínálhatjuk.
Hozzávalók:
- 1 baguette
- 2 csomag mozzarella sajt
- 60 dkg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss bazsalikomlevél
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- darált bors, só
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 csokor metélőhagyma
Elkészítése:
Egy centiméteres szeletekre szeljük a kenyeret, majd tegyük egy sütőlapra, és grillsütőben mindkét oldalát pirítsuk meg. Még forrón az egyik oldalát dörzsöljük be a fokhagymagerezddel.
Vágjuk négyfelé a paradicsomokat, majd a magjait nyomkodjuk ki belőle. Vágjuk apró kockákra a paradicsomhúst, tegyük egy tálba, és reszeljük hozzá a másik gerezd fokhagymát.
Csorgassuk meg olívaolajjal, fűszerezzük darált borssal, vékony csíkokra vágott bazsalikomlevéllel, ízesítsük sóval és balzsamecettel. Ollóval vágjuk bele a metélőhagymát egy centiméteres darabokra, majd óvatosan keverjük össze.
Kanalazzunk a fokhagymás pirítósra a paradicsomsalátából, a tetejére helyezzünk a felszeletelt mozzarella sajtból. Csorgassuk meg vékonyan olívaolajjal, szórjuk meg összevágott metélőhagymával, és daráljunk rá borsot.
Izgalmasabbá tehetjük még friss oregánó, majoránna vagy akár kakukkfűlevelekkel.