Hozzávalók :
1,2 kg marhafarok
3 ek olíva olaj
só
tört bors
3-4 ek liszt
1 vastag szelet császárszalonna
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
½ kisebb zellergyökér
1 fej g vöröshagyma
1 doboz paradicsomkonzerv
1 pohár víz
1,5 dl száraz vörösbor
1 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
20 dkg mirelit ceruzabab
2 gerezd fokhagyma
A körülbelül 4-5 cm vastag marhafarok szeleteket hideg vízben mossuk át, majd töröljük szárazra.
Sóval és tört borssal dörzsöljük át, majd forgassuk meg őket lisztben. Egy nagyobb lábosban hevítsük fel az olajat, és a húsok minden oldalát pirítsuk meg.
Ha megpirultak, tegyük őket félre egy tányérra, tartsuk melegen.
A sárgarépát, a petrezselyem-, és zellergyökeret tisztítsuk meg, vágjuk 1x1 centis kockára. A császárszalonnát is kockázzuk fel. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a szalonnát, majd az aprított zöldségeket adjuk hozzá, és ezekkel együtt is dinszteljük 5-6 percig. Öntsük a zöldségekre a paradicsomot, a bort, és a vizet. Keverjük bele a zúzott fokhagymát, majd tegyük a raguba az elősütött húsokat.
Fedjük le, és alacsony lángon pároljuk 1,5-2 órán át. Két-három alkalommal forgassuk meg a húsokat. Amikor a húsok megpuhultak, adjuk a raguhoz a ceruzababot, és pároljuk még 10 percig. Rozskenyérrel fogyasszuk.