Lepd meg vendégeidet ezzel különlegesen finom halas előéletellel.
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt lazac
- 3-4 db csemegeuborka
- 2 szál újhagyma
- 2 keményre főzött tojás
- 1 evőkanál majonéz
- 10 dkg lágy krémsajt
- só, darált bors
- pár csepp citromlé
- friss kapor vagy petrezselyem zöldje
Elkészítése:
Vágjuk fel vékony, kb. egy milliméteres csíkokra a füstölt lazacot és a csemegeuborkát.
Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a vékonyra felkarikázott csemegeuborkát és a nagyobb darabokra feldarabolt kemény tojást. Kanalazzuk rá a majonézt, a krémsajtot, majd pár csepp citromlével, sóval, darált borssal, és összevágott kaporral vagy petrezselyem zöldjével ízesítsük.
Keverjük óvatosan össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
A vendégek érkezésekor pirítsunk meg félbarna kenyereket, majd kenjük meg bőven a lazacos kencével, tetejét keménytojás-szeletekkel dekorálhatjuk.
Elkészíthetjük füstölt pisztránggal, makrélával vagy akár tonhalkonzervvel egyaránt.