Lepd meg vendégeidet ezzel különlegesen finom halas előéletellel. 

Krémsajtos halkence 

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 3-4 db csemegeuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 2 keményre főzött tojás
  • 1 evőkanál majonéz
  • 10 dkg lágy krémsajt
  • só, darált bors
  • pár csepp citromlé
  • friss kapor vagy petrezselyem zöldje

Elkészítése:

Vágjuk fel vékony, kb. egy milliméteres csíkokra a füstölt lazacot és a csemegeuborkát.

Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a vékonyra felkarikázott csemegeuborkát és a nagyobb darabokra feldarabolt kemény tojást. Kanalazzuk rá a majonézt, a krémsajtot, majd pár csepp citromlével, sóval, darált borssal, és összevágott kaporral vagy petrezselyem zöldjével ízesítsük.

Keverjük óvatosan össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

A vendégek érkezésekor pirítsunk meg félbarna kenyereket, majd kenjük meg bőven a lazacos kencével, tetejét keménytojás-szeletekkel dekorálhatjuk.

Elkészíthetjük füstölt pisztránggal, makrélával vagy akár tonhalkonzervvel egyaránt.